by
on
under
Permalink

Att byta tak

Att byta tak är ett stort och väldigt viktigt projekt. Det kostar en slant men man måste tänka på att det ska hålla länge och taket måste vara riktigt gjort så att det håller tätt så det är en vettig investering. 

lägga_tak_

Det gäller att byta sitt tak i tid innan några skador hinner uppstå. Har man ett tak av äldre modell som inte har några större skador kan det räcka med underhåll och lite reparationer men se till att kolla över taket ett par gånger varje år så du kan planera för ett nytt tak innan det gamla börjar läcka.

Gör upp en riktig budget, ett takbyte är inte billigt och bör planeras, behöver du ett lån så måste du ansöka om det och ska du anlita hantverkare så måste du veta när det finns tid. Du bör också lägga ner tid på att välja vilken sorts tak du ska ha, vill du ha likadant som förut eller byta modell helt. Det kan krävas ett annat förarbete eller lutning beroende på vad du väljer.

Man kan byta tak själv men tänk på att man bör vara åtminstone två stycken och att det finns rätt säkerhetsutrustning. Då det tar sin tid att byta taket så se till att avsätta din semester till detta. Vill du däremot anlita hantverkare så ta in flera offerter att jämföra med och kom ihåg att använda dig av ROT-avdraget.