by
on
under , ,
Permalink

Att hålla hemmet städat och rent

Alla har vi olika syn på hur pass rent ett hem ska vara. En del tycker att lite skit i hörnen inte gör något medans andra vill att det regelbundet ska städas och hållas rent. Hur vi väljer att hålla hemmet städat och rent är upp till var och en. Här kommer i alla fall några tips på hur man kan göra för att förenkla städningen därhemma.

Det enklaste sättet

Det absolut enklaste sättet att hålla rent är att anlita städfirma som regelbundet kommer hem och städar. Bor man till exempel i Uppland så kan man lösa detta med hemstädning från Uppsala och företaget NOX. Första städningen är rabatterad för att du ska få känna dig för hur detta fungerar. Om du känner dig nöjd så bokas ett abonnemang med städföretaget. Du väljer om du vill ha städning vare vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka. Du själv bestämmer. Skulle du mot förmodan inte känna dig nöjd efter ett tag så är det en uppsägningstid på åtta veckor.

Egna städrutiner

Även om du bokar städhjälp så bör du hålla egna städrutiner för att underlätta både för dig själv och städföretaget. Med städhjälp så behöver du inte städa så ofta själv. Det kan oavsett vara skönt att plocka undan leksaker och annat som kan ligga utspridda i bostaden. Skapa de rutiner som passar er bäst. Det kan vara att alltid lägga tvätten i tvättkorg och annat som man inte vill ska ligga framme då städhjälpen kommer. Man får betydligt mer tid över att hålla efter därhemma då man anlitar ett städföretag.

Hjälps åt därhemma

För att underlätta så kan det vara bra att hjälpas åt därhemma. När barnen blivit så pass gamla så kan de städa sina egna rum. I alla fall plocka ihop och dammsuga golvet. Det är en fördel att förbereda barnen på vuxenlivet och får lära sig detta. Bestäm en dag då ni städar ert hem. Torsdagskväll kan vara en bra dag att städa på. Då får man rent inför helgen och fredagskvällen kan bli en mysig stund med ett rent hem. Sen gäller det att man konstant håller efter och plockar undan saker som gör att det kan se stökigt ut.