Att renovera och inreda

Oavsett om du köpt nytt hus eller bott i det en längre tid så är det oundvikligt att någon gång behöva renovera oavsett om det handlar om att tapetsera om sovrummet eller byta ut kök och badrum.

Bo in sig före renovering

Har man köpt nytt kanske man vill sätta sin egen prägel på det och när man sedan bott in sig kanske man vet mer vad man önskar och hur man vill ha det. Eventuellt finns en dörr eller en vägg man vill flytta i samband med renoveringen eller så är det dags att byta ut avlopp och installera ny el. Passa på att installera den senaste tekniken inom belysning när du ändå drar om elen i huset.

Anlita hantverkare

Beroende på vilket rum i huset man renoverar eller hur stort projekt man drar igång så bör man också tänka igenom hur mycket tid och kunskap man kan lägga ner själv på arbetet och hur mycket man vill leja bort. Just vatten, avlopp och el vill man ha en behörig rörmokare eller elektriker som byter. Även vägg och golv i våtrum kan var vara vettigt att anlita hantverkare till. Detta för att ha ett fullgott skydd i garantier och försäkringar om en olycka händer.