by
on
under , , ,
Permalink

Bra att tänka på inför renoveringen

Har du en renovering planerad i framtiden eller kanske bara funderar på att ändra något i hemmet? Då skulle vi rekommendera att du stannar upp en kort stund och tänker på de nedanstående punkter innan du tar något slutgiltigt beslut.

Har du tänkt på alla kostnader?

Extra utgifter är alltid en otrevlig överraskning. Och i många renoveringsprojekt kan det dyka upp både den ena och den andra utgiften om man inte tänker igenom allt tillräckligt noga. Även efter man räknat på alla kostnader är det klokt att lägga på ytterligare 20% och se om det fortfarande passar in i budgeten.

Är renoveringen hållbar?

Att vara miljömedveten är allt viktigare i dagens samhälle. Tänk därför på hur hållbar renoveringen egentligen är. Detta kan vara allt från vilka material du köper till vilka metoder du använder. Om du inte känner att du vet tillräckligt om detta finns det bra kunskap att hämta från både det ena och det andra håller idag.

Behöver du anlita en hantverkare?

Man kan fixa ganska mycket i hemmet bara man är lite händig och är väldigt noga med arbetet. Mängder av guider online kan hjälpa till att förklara hur alla möjliga byggprojekt går till steg för steg. Men sedan finns det också de delar som alltid ska överlåtas till fackmän. Som exempelvis elinstallationer och VVS-arbeten. Men även om du bara känner dig lite osäker på huruvida du klarar av en del eller inte är det oftast bäst att ta in en expert. Då får du ju dessutom garanti på jobbet.

Har du räknat på tiden det tar?

Att ha en tidsplan för ett renoveringsprojekt kommer ibland vara väldigt viktigt. Om du planerar på att renovera något som köket eller badrummet kommer du kanske inte ha full användning av detta viktiga rum förrän renoveringen är färdig. Att planera för hur man hanterar denna tid kan således göra stor skillnad. Och om det är ett längre projekt ska du inte göra misstaget att räkna på att du kan spendera flera timmar varje dag ända tills det är färdigt. Var realistisk i tidsberäkningen och lägg hellre på lite extra tid än du tror det kommer att ta.