by
on
under
Permalink

Bygg, måleri, tapetsering och inredning

Nu när de olika bygg och inredningsprogrammen visas på alla kanaler i olika variationer och internet har vuxit till den stora informationskälla det verkligen är så har allt fler också börjat investera i sina hem. Detta gäller både exteriören och interiören och vi ska på denna sida försöka samla information som kan vara bra att finna oavsett om man är en hemmafixare som gärna gör jobbet själv eller vill spara tid och leja arbetskraft utifrån.

Inspirationen flödar oavsett om man vill ha en äkta gammaldags känsla genom hela sitt tänk där man renoverar genom att spara så mycket som möjligt av den gamla inredningen och fräshar upp den allt eftersom eller om man vill ha ett helt nyrenoverat stilrent hem utan en massa prylar eller krusiduller. Dagens färger och tapeter bjuder in till alla möjliga färgsättningar och konstellationer, vill man ha stormönstrat, fototapet eller kanske bara en fondvägg? Målar man hellre om för att kunna förändra färgen så ofta man vill eller ska det hålla i minst 10 år?

Grundarbetet är alltid A och O i all renovering. Slarvar man med detta så är arbetet så gott som ogjort och det är viktigt att lägga ner tid och de pengar som krävs. Man kan hellre göra ett billigare ytskikt som man kan förändra och göra om allt eftersom i de rum som inte kräver att vara tåligare slitagemässigt. Man ska givetvis aldrig spara in på ytskiktet i tvättstuga eller badrum där det är viktigt att det håller helt vattentätt.Tänk även på att en hall bör klara lite mer slitage än övriga rum.

Tänk på att ta en sak i taget och att slutföra det du påbörjat, har du för många bollar i luften samtidigt är risken att luften går ur dig och det blir svårt att hålla fokus. Kontrollera att du väljer rätt hantverkare,material och glöm inte att kontrollera med skatteverket vilka avdrag du har möjlighet att göra om du anlitar hantverkare att göra delar av eller kanske hela jobbet. Idag när det finns RUT- och ROT-avdrag så är det en möjlighet att kunna ta in extra hjälp när det behövs utan att kostnaden blir alltför stor.