by
on
under , , ,
Permalink

Golvtips för olika rum

Golvet gör mer för ett rum än man först tror. Vi blir väldigt van vid det sorts golv vi har och märker inte av hur det påverkade rummet förrän vi byter ut det. Sitter man i tankar på att byta golv i något av hemmets rum har vi här samlat några förslag på olika golvtyper rum för rum.

Hallen

Hallen behöver ett slittåligt golv som helst är lätt att rengöra. Stengolv kan vara ett mycket bra val och det finns flera olika varianter att välja mellan. Lägg då gärna även golvvärme under för att få ett varmt välkomnande varje gång.

Köket

Köket har lite samma behov som hallen. Och medan stengolv kan fungera är det många som hellre vill ha ett mjukare golv. Plastgolv som linoleum och vinyl kan då vara väldigt bra alternativ.

Sovrummet

Sovrummet är kanske det mest flexibla rummet i hemmet. Här kan man nästan välja vilket golv som helst och få det att passa in. Vill man undvika att sätta ned bara fötter på ett kallt golv på morgonen kan det dock vara praktiskt med ett textilgolv. Dock måste man vara extra noga med att dammsuga den för att hålla en bra luftkvalitet i rummet.

Vardagsrummet

Vardagsrummet kan också husera många olika typer av golv. Trägolv är dock helt klart det mest populära alternativet. Men även där finns det många olika typer av golv att välja mellan. Allt från enkla klickgolv till massiva trägolv. När det kommer till priset får man ju tänka på att massivt trä kan slipas flera gånger och håller på så sätt mycket längre.