by
on
under
Permalink

Hemlarm

Att skaffa hemlarm kan vara en bra investering och kan ge en ökad trygghetskänsla. Flera av de stora försäkringsbolagen har ofta något samarbete med vissa bevakningsbolag och kan därför ge bra erbjudanden gällande hemlarm, vissa gånger så får man även en rabatt på sin hemförsäkring om man installerar hemlarm. Det finns flera olika varianter och alternativ, så ta reda på vad som passa dig bäst innan du gör ditt köp!

Avskräck tjuven!

Larmen kommer i många modeller och varianter, men de har alla samma syfte. Ett larm ska meddela dig eller en larmcentral, helst båda, om ditt hem blir utsatt för ett inbrottsförsök. Detta görs med hjälp av antingen kameror eller rörelsedetektorer, ibland båda. Det kan dock se väldigt olika ut hur dessa funkar, det kan vara med rörelsedetektorer i fönster och dörrar som ger ifrån sig ett högt ljud, det kan även handla om värmesensorer som känner av förändringar i temperaturen på det bevakade området och samtidigt är kopplat direkt till larmcentral. Det finns ofta tjänster på abonnemang som också erbjuder väktarutryckning. Förutom att larmet ska meddela dig om något skulle hända så kan det ibland hjälpa genom att avskräcka eventuella tjuvar, därför ingår det ofta klistermärken som du kan sätta upp på fönster och dörrar för att visa att huset är larmat och kanske övervakat.

Hemlarm kan även hjälpa vid brand

Flera hemlarmsystem har ofta en rökdetektor i sitt system. Det fungerar kort sagt precis som en vanlig brandvarnare, men den skickar istället ett larm direkt till larmcentralen istället för att bara larma i hemmet. Har du kameror i ditt hemlarmsystem så kan larmcentralen använda sig av en av dessa kameror för att se om det är ett falsklarm eller om det brinner på riktigt och kan därefter kontakta brandkår. Har du ett hemlarm utan abonnemangstjänst så skickas ett meddelande till din telefon och du får själv avgöra om du ska ringa 112.