by
on
under , ,
Permalink

Röja upp kring huset

Än är det inte dags att påbörja något utomhusarbete med trädgård och liknande men det kan vara bra att planera och förbereda sig på vad som behöver åtgärdas och vad som ska göras när väl tjälen gått ur jorden och vårens solstrålar börjar värma både oss och jorden.

Har det vuxit upp en massa sly och annat kring din bostad så kan det vara läge att röja upp kring huset. För att kunna utföra detta på ett säkert och effektivt sätt så är det bra att skaffa sig den utbildning som finns för motorsågar och röjsågar. Även om man kan använda dessa maskiner utan utbildning på sin fritid så är det alltid en fördel att veta hur man ska hantera dessa motordrivna verktyg. Vintertid kan vara en bra tid att utbilda sig för dessa maskiner.

Du kan i förväg ge dig ut för att märka upp vad som ska röjas bort med röda plastband. Det kan vara en fördel nu då det inte är så mycket löv på de träd, sly och buskar som du vill ha bort. Du kan då till våren ta på dig säkerhetskläder, starta upp din motorsåg och ge dig ut och börja röja upp och få det snyggt och städat kring ditt hus. Samla i hop allt skräp av kvistar och annat på en släpkärra och kör till återvinningsstation och släng som trädgårdsavfall. Där så blir delar av ditt avfall till energiåtervinning.