by
on
under , ,
Permalink

Så får du en snyggare fasad

Har du länge gått och funderat på att göra någonting åt din fasad? Den kanske är gammal och sönderfallen, eller så kanske du bara är trött på din gamla fasad, och vill snygga upp den eller kanske byta färg eller egenskaper helt. Det finns en hel del tips på hur du snyggar till fasaden på ditt hem.

Fasaden är hemmets beskyddare

Fasaden är det yttersta lagret av skydd på ditt hus. Det är där för viktigt att underhålla väggar och tak och skydda dessa från väder och vind. Det är även det första man ser när man tittar på ett hus. Om du vill byta färg eller bättra färgen på din fasad behöver du först ta reda på vad fasaden kräver för typ av färg. Olika färger ter sig olika på olika material, och ser olika ut beroende på vad du målar på. Ett tips är att ta hjälp av en expert som kan hjälpa till och ge tips och råd i processen. Om du inte vet så mycket om fasader, kan du hos Fasaddekor få hjälp med hela processen, eller så kan de hjälpa dig att svara på frågor om din fasad.

Så kan du ändra utseende på din fasad

Här är tips på åtgärder som kan hjälpa till att fräscha upp din fasad om du vill göra det själv. Ett enkelt sätt att piffa upp ett hus är att byta ut ditt husnummer, eller köpa en ny postlåda. Genom att köpa dina egna siffror, eller en ny postlåda, kan du göra ditt hus mer personligt på bara några minuter.

Om du vill måla om din fasad själv, kan du gå till en målarbutik och fråga vad du behöver för färg. Det bästa är att använda samma typ färg som huset redan är målat i och vet du inte vilken typ av färg detta är, kan kunnig personal hjälpa dig att identifiera den. Ett annat sätt du kan ändra utseendet på din fasad är genom fönsterbyte, eller fasadbyte.