by
on
under ,
Permalink

Sommarsäkra ditt hem

Sommaren är en tid för sol, bad och fest i goda vänners lag. Men det är också en tid då många inbrott sker och det är därför bra om du gör vad du kan för att undvika dessa. Det finns massor av saker du kan göra och vi tänkte tipsa om några av dessa idag.

En värdefullt tips är att få det att verka som att du är hemma även om du inte är det. Be en granne ta in posten och ha lampor på timer så att det ser ut som att någon är hemma. På så sätt blir tjuven mer försiktigt och kanske undviker ditt hus. När du är hemma är det viktigt att alltid ha dörren låst. Detta i kombination med att inte förvara värdesaker synligt i närheten av ytterdörren gör det svårt för tjuven att springa in och rycka åt sig det hen ser.

Var också försiktig med vad du skriver på sociala medier. Att skriva på Facebook eller Instagram att du ska resa bort är i princip en inbjudan till en klåfingrig tjuv. Då är det bättre att lägga upp bilder från resan när du väl kommit hem. Det blir säkrare så.

Om du vill vara riktigt säker kan det vara läge att investera i en rejäl dörr och se över dina fönster. Det blir då svårare för tjuven att ta sig in och du känner dig säkrare. Överlag är det sunt förnuft som gäller. Försök förstå hur tjuven tänker och handla utifrån det. Då kan du i lugn och ro resa bort i sommar.