by
on
under , ,
Permalink

Stambyte för bostadsrättsföreningen

Om man bor i en bostadsrätt så kan det komma beslut som måste fattas om stambyte för bostadsrättsföreningen och de fastigheter som ingår i beståndet. Ungefär vart trettionde år så bör stammarna bytas ut i en bostadsfastighet. Det är den ungefärliga livslängden på ett avlopp. Visst kan det skilja några år men något mycket längre än så bör det inte gå.

Beslut från årsstämma

Som bostadsrättsförening så gäller det att se till att man har en ekonomi som klarar av denna investering som det är. Det är på årsstämman som alla de viktiga besluten fattas och så även för ett stambyte. Det är ett omfattande arbete detta och det kan finnas fördelar att kontakta konsultföretag som är experter inom området. Är det fråga om stambyte i Stockholm så är det Frakka som kan kontaktas för konsultation. Med många stambyten bakom sig så har de den erfarenhet som er bostadsrättsförening behöver för att utföra detta.

Fördelar med ett stambyte

Förutom att man minimerar riskerna för vattenskador och stopp i avlopp så blir det mindre risk för usel doft på grund av rör och brunnar som spruckit. Det blir också bättre möjligheter att räkna på förbrukning av vatten, både varmt och kallt, till de olika lägenheterna. Det kommer att bli mycket tryggare med ett stambyte och både lägenheterna och fastigheten i sig kommer att öka i värde i samband med att stammarna byts ut i fastigheterna. Så om du tänker sälja din lägenhet så vänta tills att stambytet är gjort så kan du få betydligt mer för din lägenhet.