by
on
under , ,
Permalink

Uppvärmning av bostaden

Att välja uppvärmning av bostaden är oftast en kostnadsfråga och det finns flera olika alternativ att välja bland. I slutändan är det fråga om att ha det bekvämt och trivsamt i sin bostad.

Innan du väljer vilket sätt du ska värma upp ditt hus på så gäller det att se över de ställen där det kan vara ineffektivt, exempelvis fönster och dörrar. Dragiga fönster är kanske det första du ska se över och eventuellt byta ut till mer energieffektiva fönster. Även väggar, golv och tak behöver ses över så det finns tillräckligt med isolering. Behöver golven rivas upp för att byta ut trossbotten så kanske det är lika bra att installera golvvärme när det ska bli nytt golv.

Andra värmekällor som kan funderas på är bergvärme med diverse bergvärmepumpar. Vissa bostadsområden kopplar in sig på fjärrvärme och andra väljer att installera pelletspanna. Solenergi är något som kommer mer och mer och har man elelement så kan man driva dessa med solenergi helt gratis, förutom kostnaden för installation av solfångare och dragning till central ut till elementen.

Det finns som sagt många alternativ och vad man väljer är oftast en kostnadsfråga. Nätet är som sagt en källa till mycket även när det kommer till uppvärmning av din bostad. Kolla runt ordentligt innan ni bestämmer er vilken värmekälla ni väljer.