by
on
under ,
Permalink

Vanliga problemområden i gamla hus

När man planerar att köpa ett äldre hus är det extra viktigt att man tänker på undersökningsplikten. Så länge man anlitar någon en professionell besiktningsman vet de exakt vad de ska kolla på. Men här listar vi vad man kan förvänta sig.

Avloppet

Avloppet kan vara ett problem i både nya och gamla hus. Men medan nya hus mest löper risken för stopp i avloppet finns alltid risken i äldre hus att avloppssystemet är skadat och behöver bytas ut. Detta är en väldigt omfattande renovering som kommer kosta både tid och pengar.

Dräneringen

Dräneringen är viktigt för husets hälsa och något som vanligtvis måste göras om med jämna mellanrum. Det är svårt att se hur bra dräneringen är om man inte vet vilka tecken man ska titta efter. Men även då kan det bero på andra problem. Av denna anledning bör man alltid fråga om när dräneringen senast gjordes om.

Fuktskador

Fuktskador är också något som kan drabba gamla och nya hus. Men risken för detta ökar alltid med husets ålder. Speciellt om det inte fått det underhåll huset behöver. Kök och badrum är de som drabbas mest av fuktskador, men de kan uppstå överallt under rätt omständigheter.